neljansuora antti ketonen astrum

Neljänsuoran Antti Ketonen koeajoi Ford Edgen

Keikkareissu taittui hienosti nelivetoisella Fordilla 

Neljänsuoran Antti Ketonen nappasi viikonlopuksi koeajoon Astrumilta Ford Edgen. Liki 80000 kilometriä vuodessa maantietä kuluttava iskelmälaulaja nosti maasturin kyytiin matkalaukut ja keikalla tarvittavan äänentoistojärjestelmän kurvaillakseen tiukalla aikataululla paikkakunnalta toiselle. Ford Edge on 2,0TDCi moottorilla varusteltu neliveto, joka kätkee konepeltinsä alle jopa 210 hevosvoimaa. Ajo-ominaisuuksien lisäksi auto yllätti laulajan kattavilla varusteilla.

Viikonlopun aikana keikkakilometrit Edgellä ajanut Ketonen yllättyi Fordin hiljaisuudesta: ’’Minulla ei juurikaan ole Fordeista aikaisempaa kokemusta, paitsi vanhasta traktorista. Edgen puikkoihin hypättyäni jouduin hetken kuluttua tarkistamaan, onko minulla nasta- vai kitkarenkaat alla, kun auto oli niin käsittämättömän hiljainen.’’ Ensiluokkainen hienostuneisuus on saatu aikaan melun poistavalla aktiivisella melunvaimennusteknologialla (Active Noise Control) sekä äänen suhteen optimoidulla rungolla, voimansiirrolla ja korin aerodynamiikalla.

Paljon reissaava tähti arvostaa autossa varusteluja: ’’Kuljettajaa avustaviin teknologioihin kuuluvat törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella, älykäs nopeusavustin sekä laajakulmaetukamera, joka auttaa risteyksissä, joissa on huono näkyvyys. Lisäksi bluetootin avulla sai puhelimen yhdistettyä autoon joten matka taittui mukavasti rupatellessa. Kehumatta en voi jättää myöskään Edgen äänentoistojärjestelmää – ihan törkeän hyvä!’’ Antti luettelee.

Suomen talvisiin olosuhteisiin sopeutuva Edge takasi erilaisilla ajojärjestelmillään laulajalle turvalliset kilometrit. Älykäs AWD-nelivetojärjestelmä osaa määrittää sopivan pidon, kaarretasapainon ja reagoivuuden märissä, kuivissa tai jäisissä olosuhteissa ja vaihtelevassa maastossa. ’’Käsittämättömän tasaista menoa, maantiellä ja pienemmilläkin osuuksilla. Vaikka kyseessä on katumaasturi, niin ajettavuus on vastaavanlainen kuin henkilöautolla ajaessa’’, Ketonen toteaa.

Kolme parasta ominaisuutta?

– Hiljaisuus
– Ajo-ominaisuudet
– Äänentoistojärjestelmä

’’Ajo-ominaisuuksien puolesta voisin ostaa Edgen itselleni. Tuollaisella nykyautolla on ajaminen tehty kuljettajalle todella helpoksi, ei tarvitse kuin käännellä rattia. Tältä istumalta en lähde kuitenkaan kauppoja kättelemään, sillä taittuu ne keikkamatkat vielä bändin yhteisellä keikkabussillakin’’, Ketonen naurahtaa.

Tutustu Ford Edgeen tarkemmin
Seuraa Antti Ketosta ja Neljänsuoraa helposti heidän facebook –sivuiltaan

Kysy lisää

Kerro miten voimme auttaa?

Omat tietoni